De Weg

februari 23 2018
Meer informatie
Doopsgezinde Kerk | Hoorn
Grote Oost 43
Hoorn, Noord-Holland 1621 BR Nederland
20:00 - 22:00
Alle berichten

Nieuws

Over Project Geestdrift

De Doopsgezinde kerken in Noord-Holland Noord hebben onder de naam Project Geestdrift de krachten gebundeld met Stichting Karavaan. Samen bieden zij een serie eigentijdse locatietheater voorstellingen aan, met als doel u te verwelkomen op deze bijzondere locaties en op verbindende wijze met elkaar kennis te maken door middel van theater.

Karavaan, bekend van haar spraakmakende locatietheater, geeft met de voorstellingen vorm aan de geschiedenis, de waarden en de verhalen van de mensen die al eeuwenlang in deze gebouwen samenkomen. In totaal zullen er ca. 30 voorstellingen worden opgevoerd, verspreid over 13 locaties.

De eerste vier voorstellingen vinden plaats in op 23 februari in Hoorn, op 23 maart in Twisk, op 20 april in Enkhuizen en op 8 juni in Alkmaar.

Onze bevlogen medewerkers

‘De Weg’ staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal en dat voor elke vluchteling geldt: ‘Ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb’.

Guido Lauwaert in Knack.be

Diepgang en humor in een onewomanshow … Ekaterina Leventals aanwezigheid op onze podia dient een wezenlijk Nederlands belang.

– september 2017

Francois van den Anker, Place de L’Opera

Wat een geweldige theaterpersoonlijkheid … Een heel sterke vrouw, die in staat is te vechten tegen haar lot … Superieur ironisch.

– september 2017

Max Arian, Theaterkrant

Elsbeth komt uit Enkhuizen, maar woont nu in Amsterdam, waar zij politicologie studeert aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is al afgestudeerd als PR/Media professional aan de Hogeschool van Amsterdam. In het Foreestenhuis (DoRe Gemeente Hoorn) coördineert zij het jongeren-project ‘Making Sense’. Voor het ProjectGeestdrift treedt zij vanuit ons projectteam op als coördinator van de vrijwilligers en onderhoudt zij het contact met de Doopsgezinde Gemeenten.

Elsbeth Francisca – Coördinator Vrijwilligers

Wat hebben we een mooi begin gemaakt met het project Geestdrift. Er was zo veel te vertellen dat we tijd tekort kwamen. Ik vond het leuk om te zien dat er veel overeenkomsten waren, maar toch ook verschillen. En dat er eigenlijk al tijdens jullie verhalen over de rol van jullie kerk in het dorp of in de stad al ideeën en inzichten ontstonden. Dat biedt perspectief!

Ik wil graag jullie kwaliteiten ophalen en daarmee ga ik dan aan de slag om voorstellen te doen voor een ‘contextprogramma’; je moet dat zo zien dat de voorstelling die straks komt je hoofdgerecht is, maar dat alle gangen vooraf en daarna vaak net zo lekker zijn. En dat voor publiek geldt dat dit alles tezamen de ervaring geeft die we met z’n allen willen veroorzaken. Daarom is er een documentje dat je kunt invullen, maar waarop je ook al je ideeën kunt noemen. Je ideeën hoeven niet uitgewerkt te zijn; je gedachten delen is ook al fijn.

Ilse van Dijk – Directeur/Artistiek leider Karavaan

Een unieke samenwerking tussen