De Grens

De Grens: een impressie

DE GRENS

Welkom in niemandsland, waar niemand zeker is.

★★★★ Theaterkrant

Wat een geweldige theaterpersoonlijkheid … Een heel sterke vrouw, die in staat is te vechten tegen haar lot … Superieur ironisch. – Max Arian, september 2017


Diepgang en humor in een onewomanshow … Ekaterina Leventals aanwezigheid op onze podia dient een wezenlijk Nederlands belang. – Francois van den Anker, september 2017, Place de L’Opera

FOTO | © Chris Koolmees

Muziektheatervoorstelling ‘De Grens’ is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn.

We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

‘De Grens’ is het vervolg op de succesvolle voorstelling ‘De Weg’. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. ‘De Grens’ begint daar waar ‘De Weg’ eindigt.

“Ik zal alles doen om iemand te mogen zijn.”