De Weg

feb 23 2018
Meer informatie
Het Foreestenhuis | Hoorn
Grote Oost 43
Hoorn, Noord-Holland 1621 BR Nederland
20:00 - 22:00
Bekijk de hele kalender

Agenda

16 okt 2020

Senang – middagvoorstelling

Doopsgezinde Kerk | Nieuwe Niedorp
16:00 - 18:00
16 okt 2020

Senang – Avondvoorstelling

Doopsgezinde Kerk | Nieuwe Niedorp
20:00 - 22:00
Alle berichten

Nieuws

Scheduled

Scheduled

This post is scheduled to be published in the future. It should not be displayed by the theme.

Vive Piaf

Vive Piaf

MUZIEKTHEATER: de veerkracht van meisje mus Vive Piaf is een muziektheatervoorstelling over het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson.  Deze voorstelling is onderdeel van Project Geestdrift. Met Project Geestdrift willen we de kleine, mooie kerkgebouwen met een bijzonder programma openstellen en plekken laten zijn voor […]

MUZIEKTHEATERVOORSTELLING INCL. CONTEXTPROGRAMMA Kees Scholten en Margreet Markerink spelen en zingen een programma over het immer actuele thema van het vertrek. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht. Illusies, avontuur, liefde, mislukkingen en frustratie.En de heimwee naar dat wat achtergelaten wordt. Zij wonnen met dit programma  in 2018 het 10e Utrechts Kleinkunstfestival. Foto: Huub van Beurden […]

Onze bevlogen medewerkers

‘De Weg’ staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal en dat voor elke vluchteling geldt: ‘Ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb’.

Guido Lauwaert in Knack.be

Diepgang en humor in een onewomanshow … Ekaterina Leventals aanwezigheid op onze podia dient een wezenlijk Nederlands belang.

– september 2017

Francois van den Anker, Place de L’Opera

Wat een geweldige theaterpersoonlijkheid … Een heel sterke vrouw, die in staat is te vechten tegen haar lot … Superieur ironisch.

– september 2017

Max Arian, Theaterkrant

Elsbeth komt uit Enkhuizen, maar woont nu in Amsterdam, waar zij politicologie studeert aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is al afgestudeerd als PR/Media professional aan de Hogeschool van Amsterdam. In het Foreestenhuis (DoRe Gemeente Hoorn) coördineert zij het jongeren-project ‘Making Sense’. Voor het ProjectGeestdrift treedt zij vanuit ons projectteam op als coördinator van de vrijwilligers en onderhoudt zij het contact met de Doopsgezinde Gemeenten.

Elsbeth Francisca – Coördinator Vrijwilligers

Wat hebben we een mooi begin gemaakt met het project Geestdrift. Er was zo veel te vertellen dat we tijd tekort kwamen. Ik vond het leuk om te zien dat er veel overeenkomsten waren, maar toch ook verschillen. En dat er eigenlijk al tijdens jullie verhalen over de rol van jullie kerk in het dorp of in de stad al ideeën en inzichten ontstonden. Dat biedt perspectief!

Ik wil graag jullie kwaliteiten ophalen en daarmee ga ik dan aan de slag om voorstellen te doen voor een ‘contextprogramma’; je moet dat zo zien dat de voorstelling die straks komt je hoofdgerecht is, maar dat alle gangen vooraf en daarna vaak net zo lekker zijn. En dat voor publiek geldt dat dit alles tezamen de ervaring geeft die we met z’n allen willen veroorzaken. Daarom is er een documentje dat je kunt invullen, maar waarop je ook al je ideeën kunt noemen. Je ideeën hoeven niet uitgewerkt te zijn; je gedachten delen is ook al fijn.

Ilse van Dijk – Directeur/Artistiek leider Karavaan

Een unieke samenwerking tussen