De Weg

feb 23 2018
Meer informatie
Het Foreestenhuis | Hoorn
Grote Oost 43
Hoorn, Noord-Holland 1621 BR Nederland
20:00 - 22:00
Bekijk de hele kalender

Agenda

30 sep 2022

Her Soliloquy – Isabel Pronk

Doopsgezinde Kerk | Krommenie
20:00 - 22:00
09 okt 2022

Mozes – Helmert Woudenberg

Vermaning Den Hoorn, Texel
15:00 - 17:00
21 okt 2022

¡Para Cima! – Annebeth Moolenburgh

Wormerveerse Vermaning
20:00 - 22:00
Alle berichten

Nieuws

De Beemster

De Beemster

Vanaf 1650 had de ‘Vriesche’ Doopsgezinde Gemeente in Oosthuizen haar ‘Vergaderplaats’ aan de Raadhuisstraat. Omstreeks 1750 telde de gemeente 36 leden. De gemeente was arm in die jaren. Een dringend oproep van voorganger Jacob Hartog maakte het echter mogelijk vijf morgen grond aan te kopen in de Beemster, waarna plannen voor nieuwbouw vastere vorm kregen. […]

Scheduled

Scheduled

This post is scheduled to be published in the future. It should not be displayed by the theme.

Vive Piaf

Vive Piaf

MUZIEKTHEATER: de veerkracht van meisje mus Vive Piaf is een muziektheatervoorstelling over het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson.  Deze voorstelling is onderdeel van Project Geestdrift. Met Project Geestdrift willen we de kleine, mooie kerkgebouwen met een bijzonder programma openstellen en plekken laten zijn voor […]

Onze bevlogen medewerkers

‘De Weg’ staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal en dat voor elke vluchteling geldt: ‘Ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb’.

Guido Lauwaert in Knack.be

Diepgang en humor in een onewomanshow … Ekaterina Leventals aanwezigheid op onze podia dient een wezenlijk Nederlands belang.

– september 2017

Francois van den Anker, Place de L’Opera

Wat een geweldige theaterpersoonlijkheid … Een heel sterke vrouw, die in staat is te vechten tegen haar lot … Superieur ironisch.

– september 2017

Max Arian, Theaterkrant

Elsbeth komt uit Enkhuizen, maar woont nu in Amsterdam, waar zij politicologie studeert aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is al afgestudeerd als PR/Media professional aan de Hogeschool van Amsterdam. In het Foreestenhuis (DoRe Gemeente Hoorn) coördineert zij het jongeren-project ‘Making Sense’. Voor het ProjectGeestdrift treedt zij vanuit ons projectteam op als coördinator van de vrijwilligers en onderhoudt zij het contact met de Doopsgezinde Gemeenten.

Elsbeth Francisca – Coördinator Vrijwilligers

Wat hebben we een mooi begin gemaakt met het project Geestdrift. Er was zo veel te vertellen dat we tijd tekort kwamen. Ik vond het leuk om te zien dat er veel overeenkomsten waren, maar toch ook verschillen. En dat er eigenlijk al tijdens jullie verhalen over de rol van jullie kerk in het dorp of in de stad al ideeën en inzichten ontstonden. Dat biedt perspectief!

Ik wil graag jullie kwaliteiten ophalen en daarmee ga ik dan aan de slag om voorstellen te doen voor een ‘contextprogramma’; je moet dat zo zien dat de voorstelling die straks komt je hoofdgerecht is, maar dat alle gangen vooraf en daarna vaak net zo lekker zijn. En dat voor publiek geldt dat dit alles tezamen de ervaring geeft die we met z’n allen willen veroorzaken. Daarom is er een documentje dat je kunt invullen, maar waarop je ook al je ideeën kunt noemen. Je ideeën hoeven niet uitgewerkt te zijn; je gedachten delen is ook al fijn.

Ilse van Dijk – Directeur/Artistiek leider Karavaan

Een unieke samenwerking tussen