Kerstavond met Simone Awhina en Anky Floris

Verstillen, verbinden, ontmoeten. Een ontroerend lied, een gedicht dat raakt, een pakkende tekst die de essentie van kerst weergeeft; eenheid, licht, liefde… Liefde voorbij het menselijke, liefde in de diepste zin van het woord.

Op kerstavond 24 december 2019 vindt er in ‘Aan de Koningsweg’ (in de Doopsgezinde Kerk in Alkmaar) een bijzondere samenkomst plaats. Geen traditionele kerstzangavond, maar een avond met inspirerende songs uit diverse culturen en talen waaronder Hebreeuws, Sanskriet, Latijn en Engels.

 

Zangeres Simone Awhina en kunstenares Anky Floris nemen je mee op een innerlijke beleving om op deze bijzondere avond in contact te kunnen komen met het ware kerstgevoel.

“Tot tranen geroerd”

De pure, zielroerende zang van Simone Awhina verbonden met teksten en gedichten, voorgedragen door Anky Floris en de ruimte om mee te kunnen zingen, zorgen voor het warme kerstgevoel. Simone wordt muzikaal ondersteund door de pianist Maarten Helsloot en violiste Martine Nijenhuis.

Simone Awhina

Simone Awhina is geboren in 1971 in Wormerveer, getrouwd met Yme Bosgra en woont in Heiloo. Zij is zangeres, inspirator en auteur van het succesvolle boek Ik ga op reis en laat achter.

“Dank voor de prachtige energie, de stroom van het hart, zo puur, zo zuiver, zo fijn.”

Zingeving loopt als een rode draad door het leven van Simone. Intense levenservaringen hebben haar uitgenodigd om de weg naar binnen te maken. Om te ontdekken wat echt belangrijk is en contact met haar bron te ervaren. Zo kan zij een kanaal van licht en liefde zijn en haar warme, pure stem en klanken raken je diep in de ziel. Het ontroert en verstilt. Happinez noemde het een healingvoice. Bezoekers zeggen dat haar stem door engelen wordt gedragen.
Simone heeft wereldwijd concerten en workshops gegeven en optredens verzorgd. Zij heeft bij top Amerikaanse zangpedagogen Bill Riley, Billy Purnell & Seth Riggs gestudeerd en verdiept zich nu in de Lichtenbergermethode bij Ingrid Voermans. Verder heeft zij zich ontwikkeld in het werken met klank als instrument tot welzijn, qigong en andere vormen van energiewerk. Simone geeft klank- & verstillende concerten, workshops, meditaties en retraites. Meer informatie: www.simoneawhina.com

Anky Floris

Anky Floris (1956) is getrouwd, heeft vier kinderen en 6 kleinkinderen. Ze woont in Heerhugowaard. Anky is natuurgids en kunstenares. Haar achtergrond is: verpleegkundige, communicatietrainer en schrijfster. Zij begeleidt bezinningsdagen – zoals een Jaargroep: Meebewegen met de seizoenen  – en retraites in het Liobaklooster in Egmond. Verder verzorgt zij maandelijks voor de Adelbertus Abdij ‘Stilte wandelingen’ in de duinen van Egmond en creëert zij ‘levens-kunst en meeleef-kunst’ in de vorm van ‘beeldhaiku’. Beeldhaiku zijn intuïtieve tekeningen uit één lijn, die door hun eenvoud een grote zeggingskracht hebben. Voor mensen die naar handvatten zoeken om op een inspirerende manier hun dagboek te schrijven, ontwikkelde zij een onlinecursus ‘Schrijf je eigen Levenskunstdagboek’. Van haar hand verscheen ook het inspirerende ‘levenskunstspel’, bestaande uit 52 kaarten met daarbij een thema en drie verdiepende vragen. www.ankyfloris.com

“Enthousiasme, bewogenheid en zachtheid zijn woorden waarin ik me thuis voel. Mensen inspireren is wat ik graag doe.” – Anky Floris

Martine Nijenhuis

Violiste Martine Nijenhuis speelt vanuit haar ziel en treedt sinds haar afstuderen van het Haags Conservatorium in 1986 vol enthousiasme op in bijna alle muziekstijlen, van klassiek tot pop en Ierse muziek.

Maarten Helsloot

Pianist Maarten Helsloot begeleidt sinds zijn opleiding aan het conservatorium artiesten als Chris Hinze, Michiel Borstlap, Gregor Salto, Bo Saris, Jennie Lena en Karin Bloemen. Daarnaast speelt hij in diverse eigen bands, is hij actief als producer/engineer en geeft hij les aan het conservatorium in Zwolle.