Morning, Mourning

Prachtig danstheater over omgaan met het einde

Stilaan ontglipt het hem. Hij geeft niet mee, hij geeft niet op, hij houdt vast.

Een prachtig ontroerend duet van twee mensen, vol liefde en afscheid, afhankelijkheid en hoop. Over hoe we omgaan met het einde, een eindeloze reis of een hopeloze poging. Youri en Marie maken fantastisch gebruik van de ruimte, waar je als publiek middenin staat. Dichtbij deze mooie dansers, die in elkaar opgaan in hun laatst gedeelde momenten.

In de mooie kleine vermaningen in Broek op Langedijk en Enkhuizen maken we een programma over loslaten. Waar geloof en veerkracht kunnen leiden tot een nieuw begin.

Youri en Marie hebben met hun stuk Morning, Mourning de Cafe Theater Festival Utrecht 2018 de Vakjury-prijs gewonnen. Uit het juryrapport: “Via prachtig dansmateriaal maakt de voorstelling een thema voelbaar waar onvoldoende taal voor op de wereld is om woorden aan te geven. Deze pas-de-deux, over een wanhopig pogen om vast te houden, creëert een haast kinetische ervaring. Het voert de kijkers mee, doet verwonderen en verbazen om uiteindelijk diep te ontroeren.”

Marie Khatib-Shahidi en Youri Peters eerste choreografische ontmoeting was bij El Colectivo, een collectief in Parijs. Morning, Mourning is hun eerste stuk dat zij samen uitvoeren. Samen en apart dansten zij eerder voor onder meer Jasper Van Luijk, Companhia Instavel, Sharon Fridman, Arkétip, De Dansers, Karine Saporta, Staattstheater Kassel in verschillende Europese landen.

CREDITS:

Choreografie en dans: Marie Khatib-Shahidi en Youri Peters | Muziek: Carlos Ema | Met speciale dank aan: Shifft Utrecht, Jasper van Luijk en Lisa Donia | Foto: Moon Saris

Stichting Karavaan maakt locatietheater dat in de basis uitnodigend en nieuwsgierigmakend is. Niets dwingends, want dat werkt averechts. Men mag op een afstand blijven, maar ook dichterbij komen en ‘meedoen’. Een levenshouding, die Doopsgezinden graag uitdragen.