Ramses in Vogelvlucht

“Van alles wat er over mij wordt gezegd, kan ik gelijk het tegendeel beweren: eerlijk, oneerlijk, trouw, ontrouw maar nooit spijt! Ik heb geleefd. En ik hoop dat u dat ook doet!

Fredie Kuiper (zangeres en accordeoniste) en Jorick Jochims (acteur en zanger) hebben deze voorstelling ontwikkeld om een ode te brengen aan het onnavolgbare leven van Ramses Shaffy. Na een succesvol optreden op Oerol hebben zij de afgelopen jaren opgetreden in kleine zalen en huiskamers. Vanuit die gedachte is het programma destijds ook ontstaan.

Ramses in Vogelvlucht

Voor Fredie speelt Ramses Shaffy een belangrijke rol in haar leven. Op haar eigen wijze: zo dronk ze menig glas met hem en heeft ze veel memorabele ontmoetingen met hem gehad.

Jorick is tijdens zijn opleiding (toneelschool Herman Teirlinck te Antwerpen) in aanraking gekomen met de muziek van Ramses Shaffy. Hij was gelijk verkocht! Sindsdien heeft hij Ramses niet meer kunnen loslaten.

Deze twee invalshoeken bleken een perfecte combinatie te zijn voor het ontwikkelen van een persoonlijk muziektheaterprogramma, waarin Fredie de oude Ramses met de jonge ziel vertolkt en Jorick de jonge Ramses met de oude ziel.

De oude Ramses kijkt terug op zijn leven, terwijl de jonge Ramses in sneltreinvaart voortdendert. Ergens in het midden ontmoeten ze elkaar en gaan ze zingend naar het einde van zijn leven.