The Long and Winding Road

Van Parijs naar Lissabon en van Las Vegas terug naar Amsterdam

Muzikale roadtrip over het mysterie van de dood, de liefde en het leven

Van Parijs naar Lissabon en van Las Vegas terug naar Amsterdam: Het Volksoperahuis neemt het publiek in ‘The Long and Winding Road’ mee op een muzikale roadtrip.

Een held en zijn prinses reizen de hele wereld over, op de vlucht voor het noodlot dat haar achtervolgt. In zes wereldsteden vieren ze samen hun liefde en hun leven tot het moment dat het afscheid niet meer te vermijden valt. Dan is het tijd om naar huis te gaan.

Jef Hofmeister brengt, samen met Kees Scholten van Het Volksoperahuis, met ‘The long and Winding Road’ een ode aan zijn vrouw die zeven jaar geleden overleed. Maar vooral kijkt hij met verwondering naar het mysterie van de dood, naar de liefde en naar het leven.

In deze muzikale roadtrip vertelt Marion Bloem op haar eigen vaak hilarische wijze over de rol van de dood in haar leven: van het doodmeppen van vliegen tot het verlies van een geliefde. Hot Eddy & The Blue Mondays voorzien haar rake observaties van muzikaal commentaar met als motto: “Ik ga dood maar ik laat me niet kisten“.

In de pers 

‘Een persoonlijke, muzikale wereldreis” en “…mooie bespiegelingen over liefde en dood“ en “Hofmeister zingt bij vlagen met een Maarten van Roozendaal-achtige inleving en rauwheid.’ – De Theaterkrant

Achtergrond
Acht jaar lang reisde Jef Hofmeister met zijn vrouw de wereld over. In elke stad die zij bezochten, schreef hij een lied. Deze nummers komen nu ‘thuis’ en vormen de rode draad van The long and winding road.

The long and winding road is het meest persoonlijke stuk van Jef Hofmeister tot nu toe. Hoe ga je om met het bizarre feit dat je grote liefde zomaar van de aardbodem verdwenen is? Niets in het rouwproces is gegaan zoals hij het van tevoren bedacht had. Zijn verworven inzichten over liefde, rouw, dood en verlies wil hij met het publiek delen.

Credits
Concept:
Volksoperahuis i.s.m. Marion Bloem | Tekst: Jef Hofmeister en Marion Bloem | Spel en muziek: Jef Hofmeister, Kees Scholten, Walther Muhringen, Kim Soepnel | Voordracht: Marion Bloem | Foto: Jochem Jurgens