Vive Piaf!

De Veerkracht van Meisje Mus

Deze voorstelling heeft plaatsgevonden op 14 juni 2019.

Vive Piaf is een muziektheatervoorstelling over het grootse en meeslepende levensverhaal van Edith Piaf, de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson.

Met deze muziektheatervoorstelling nemen Nadja Filtzer en haar musici je mee in de achtbaan van Piaf’s leven en chansons. Een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen met hooggeëerd publiek. Van Piaf’s grote en onmogelijke liefde voor de getrouwde bokser Marcel Cerdan tot het huwelijk met de twintig jaar jongere zanger Theo Sarapo.

In elke Project Geestdrift voorstelling staat een thema centraal. Het zal je niet verbazen dat het thema van deze avond Veerkracht is. Als iemand dit thema in leven en werk voorstaat is het wel Edith Piaf.

De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen met nummers als La Foule, Padam Padam en La Vie en Rose, maar ook in Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Credits:

Tekst, composities, zang en spel: Nadja Filtzer | Accordeon en composities: André Vrolijk | Piano: Leo Bouwmeester  | Script en regie: Arnost Kraus