Al Maktoub – Abdelkarim el Baz

Laden Voorstellingen
  • Dit voorstelling is voorbij.

Al Maktoub – Abdelkarim el Baz

Al Maktoub: het lot
Intiem, kwetsbaar en met een twinkeling eert theatermaker Abdelkarim el Baz de liefde voor zijn moeder en bevecht hij de onomkeerbaarheid van het lot. In zijn solovoorstelling Al Maktoub (het lot) neemt hij het publiek mee in zijn constante pogingen om grip te krijgen op dat wat hem overkomt. Een reis vol herinneringen aan ervaringen die je van tevoren niet had bedacht te (moeten) doorstaan.

Want dat lot, hoe ga je er mee om? Accepteer je of blijf je vechten?

Buitenbeentje
De integere, autobiografische theatersolo Al Maktoub vertelt de coming of age van een ontheemde jongen: in Marokko is hij het buitenbeentje, later in Nederland vindt hij geen aansluiting. Als vervolgens zijn moeder na een ziekbed komt te overlijden, is ook die vaste grond onder zijn voeten weggeslagen. El Baz toont zijn pijn en verdriet, maar ook de strijdvaardigheid die hij in zijn leven heeft verworven, en die hij deels aan zijn moeder te danken heeft – die hem dingen liet doen die hij nog niet durfde.

‘Het is niet zoals op de ansichtkaart’, concludeert een veertienjarige Abdelkarim el Baz als hij na een slopende, driedaagse busreis vanuit Marokko in een klein appartement in de Da Costastraat in Amsterdam aankomt. Geen blauwe lucht en mooie, rode daken – maar regen, en verlaten straten. Leeftijdgenoten pesten hem, roepen hem na. Maar hij vermant zich: ‘Ik ga me hier zéker thuis voelen.’

Over Abdelkarim
Abdelkarim el Baz studeerde af aan de Mimeopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 2012 en aan de Toneelacademie Maastricht in 2016. Hij speelde o.a. bij MAAS TD, Het Amsterdams Andalusisch Orkest, de Toneelmakerij, Zep, Toneelgroep Oostpool, Theater Rotterdam en Jetse Batelaan. El Baz is de oprichter van Stichting Allang Vrienden, waar hij mooie voorstellingen hoopt te gaan maken. Al Maktoub is zijn eerste solovoorstelling.

Contextprogramma
Elke voorstelling van Project Geestdrift wordt gecombineerd met een contextprogramma. ‘Al Maktoub’ wordt gepresenteerd in samenwerking met Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Foto: Mees Borst

nov 25 2022

Details

Datum: 25 november 2022
Tijd: 20:00 - 22:00
Kosten: €13,5

Locatie

Doopsgezinde Kerk | Enkhuizen

Venedie 17
Enkhuizen, Noord-Holland 1601 HA Nederland

Visit Venue Website

Programma

  • 19:30 Inloop met koffie/thee
  • 20:00 Aanvang
  • 22:00 Afsluiting met een drankje
  •  

Facebook reacties