Café Heelal

Laden Voorstellingen
  • Dit voorstelling is voorbij.

Café Heelal

Foreestenhuis

Café Heelal

Je stapt binnen in Café Heelal. Het licht is schaars, de sfeer intiem. Je waant je terug in de tijd, maar kunt het beeld en geluid niet zondermeer daarmee rijmen. De elektronische ambient klanken doen denken aan sonargeluiden van een onderzeeër. Het licht bestaat uit kleine stofwolkjes, sterrenstof. Een ander universum? Het kleine podium lijkt een machinekamer vol met muziekinstrumenten. Dan wordt het stil.

Twee troubadours nemen je mee in hun verhalen. De liederen gaan over dromen, over mens zijn. Ze bezingen de schaduwzijden van het leven; het gevecht tussen stad en natuur, de depressieve mens, de hoop, het verlangen naar vrijheid en liefde, de hebberigheid en het leven.

Zoektocht naar het Nieuwe Levenslied

Zangeres, actrice en theatermaker Lisse Knaapen en pianist en componist Rowan de Vos vormen samen het collectief MAKTUB. Beiden zijn afgestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam en actief in het Nederlandse muziek- en theaterwerkveld. Samen brengen ze sinds 2015 het levenslied terug naar de kern zoals deze was bedoeld als alternatieve naam voor de chansons, maar met een nieuwe klank en de verhalen van nu. Door hun elektronische instrumentarium klinkt zowel een heel orkest als een intiem en kwetsbaar lied.

Concept en uitvoering: Lisse Knaapen, Rowan de Vos | Schrijvers: Myrte Leffring, Elfie Tromp, Hélène Christelle Munganyende, Leander de Vos, Peter Swanborn, Maureen Ghazal

Elke voorstelling van Project Geestdrift wordt gecombineerd met een contextprogramma. ‘Café Heelal’ wordt gepresenteerd in samenwerking met Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

dec 18 2022

Details

Datum: 18 december 2022
Tijd: 15:00 - 17:00
Kosten: €13,5

Locatie

Het Foreestenhuis | Hoorn

Grote Oost 43
Hoorn, Noord-Holland 1621 BR Nederland

+ Google Maps

Programma

  • 14:30 Inloop met koffie/thee
  • 15:00 Aanvang
  • 17:00 Afsluiting met een drankje
  •