De Moed om te Vertrekken

Laden Voorstellingen
  • Dit voorstelling is voorbij.

De Moed om te Vertrekken

De kaarten voor deze voorstelling zijn uitverkocht. Voor de voorstelling Vive Piaf op 14 juni in Nieuwe Niedorp zijn nog wel kaarten verkrijgbaar. 

Kees Scholten en Margreet Markerink spelen en zingen een programma over het immer actuele thema van het vertrek. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht.

Kees en Margreet wonnen met dit programma in 2018 het 10e Utrechts Kleinkunstfestival.

Ruim honderd jaar geleden vertrokken miljoenen Europeanen naar de andere kant van de oceaan. Ze zochten hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata.

De confrontatie met de reeds aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek en dansvorm op: de Tango.

Als gastmuzikant speelt violist Gustavo Cabrera mee. Gustavo studeert al vanaf zijn vijfde jaar klassieke viool, won verschillende studiebeurzen en verhuisde tijdens zijn jazz studie van Los Angeles naar Buenos Aires om tango te studeren. In Argentinië trad hij op met legendarische tango musici. Sinds 2014 woont Gustavo in Nederland en treedt hij op in heel Europa.

Elke voorstelling van Project Geestdrift wordt gecombineerd met een uitgebreid contextprogramma, waarin er, naast het thema van de avond, aandacht is voor de rijke geschiedenis van het gebouw en de verhalen van de mensen die er samenkomen. Een gastvrije ontmoeting, vol inspiratie en verdieping.

Lees meer over de voorstelling

Foto: Huub van Beurden

 

mei 17 2019

Details

Datum: 17 mei 2019
Tijd: 20:00 - 22:30
Kosten: €7,50

Locatie

Doopsgezinde Kerk | Alkmaar

Koningsweg 12
Alkmaar, Noord-Holland 1811 LM Nederland

Programma

  • 19:30 uur Inloop
  • 20:00 uur Aanvang
  • 22:30 uur Slot met afsluitende borrel
  •  

Organisator

Projectgroep Geestdrift
E-mail:

Facebook reacties