Geloof en een hoop zonnepanelen

Laden Voorstellingen
  • Dit voorstelling is voorbij.

Geloof en een hoop zonnepanelen

Verhalenverteller Kees Posthumus en multimuzikant Henk van Glabbeek spelen op donderdagavond 25 mei ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’. In deze afwisselende, vrolijke voorstelling wordt met tal van verhalen en liedjes de schepping gevierd, worden zorgen over de schepping gedeeld, verschillen overbrugd en onderzocht hoe wij ons kunnen inzetten voor een duurzame toekomst.

Er klinken nieuwe scheppingsverhalen en een groen-gelovige meezinger, er wordt live gekookt en er is eco-fitness. Henk van Glabbeek omlijst dit alles met meditatieve oosterse muziek.

Geloofsgemeenschappen zijn zich terdege bewust van de gevaren die de klimaatcrisis voor de aarde en haar bewoners met zich meebrengt. Er komen in Nederland steeds meer groene synagogen, kerken en moskeeën. Wie gelooft dat de schepping een geschenk van God is, is geroepen daar goed voor te zorgen.

Kees Posthumus is verhalenverteller en kerkjournalist. Hij schreef het boek ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ in opdracht van GroeneKerken, waar tegen de vierhonderd kerken bij zijn aangesloten. Met onder andere interviews met Groene Kerken uit verschillende geloofstradities en enthousiaste pleitbezorgers van duurzaamheid. Het is een gevarieerd boek, met naast interviews verdiepende artikelen, reportages, vegetarische recepten, liturgische teksten en cartoons.

Henk van Glabbeek bespeelt diverse oosterse instrumenten, zoals tar, ney en duduk.

mei 25 2023

Details

Datum: 25 mei
Tijd: 20:00 - 22:00
Kosten: €13,5

Locatie

Doopsgezinde kerk Den Ilp – Landsmeer

Den Ilp 3 1127 PA
Den Ilp,

+ Google Maps

Programma

  • 19.30 Inloop
  • 20.00 Aanvang
  • 21.15 Afsluiting met een drankje
  •  

Facebook reacties