Zócalo – Marlies Ruigrok

Laden Voorstellingen
  • Dit voorstelling is voorbij.

Zócalo – Marlies Ruigrok

Muziektheater met een Latijns-Amerikaans tintje

Op zondagmiddagen in Mexico lopen de lokale pleinen, zócalos, vol met mensen uit alle hoeken en gaten van de stad. Straten worden afgesloten, muzikanten spelen danzones, er wordt samen gedanst, samen gegeten, gelachen, er worden nagels gelakt en knipbeurten gegeven. De zócalo is het hart van de wijk. Hoe anders lijkt dat op de pleinen in Nederland, waar mensen elkaar anoniem passeren met plastic tassen en een telefoon, waar een duif met anderhalve poot aan een vertrapt frietje pikt, waar demonstraties uit elkaar getrokken worden…

In deze voorstelling gaat Marlies Ruigrok op zoek naar hoe dat komt. Op reis door Mexico en Cuba raakte ze gefascineerd door de sociale cultuur daar. Vrolijk, hartelijk, verbonden, ondanks de grote mate van corruptie en criminaliteit in die landen. In de Happy Planet Index scoren Latijns-Amerikaanse landen sky high in klassementen van ’s werelds gelukkigste landen. Wat kunnen wij – uit de klei getrokken Nederlanders – leren van de latino’s, getrokken uit de tierra caliente, de warme grond?

Deze avond van Project Geestdrift zal dan ook in het teken staan van ontmoeting en verbinding.

Marlies studeerde in 2019 af van de Master Muziektheater aan de Fontys. Met haar afstudeervoorstelling AZUL won ze op Festival Boulevard 2019 de Entreeprijs. Daarnaast werd ze in 2020 genomineerd als één van de vijf talenten binnen de &C Talent Academy. Voor Zocaló laat Marlies zich net als voor AZUL inspireren door de Latijns-Amerikaanse cultuur.

Theaterkrant over Zócola:
“Met haar ijzersterke stem en haar open spel, waarbij ze de toeschouwer op haar geïmproviseerde plein volop onderdeel van het feest laat voelen, blijft de voorstelling volop boeien.”

Concept, tekst en zang: Marlies Ruigrok
Coaching, eindregie: Ruut Weissman
Coaching liedteksten: Wietske Loebis
Arrangementen: Boudewijn Ruigrok
Liedteksten: Marlies Ruigrok
Muziek: Marlies Ruigrok, Boudewijn Ruigrok
Trombone en tuba: Peter Keijsers
Gitaar: Andreas Suntrop

Project Geestdrift presenteert deze voorstelling in samenwerking met Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

apr 08 2022

Details

Datum: 8 april 2022
Tijd: 20:00 - 22:00
Kosten: €13,5

Locatie

Doopsgezinde Kerk | Nieuwe Niedorp

Dorpsstraat 149
Nieuwe Niedorp, 1733 AG

Programma

  • 19:30 uur Inloop
  • 20:00 uur Aanvang
  • 22:00 uur Einde
  •  

Facebook reacties