Schoppenvrouw – avondvoorstelling

Laden Voorstellingen
  • Dit voorstelling is voorbij.

Schoppenvrouw – avondvoorstelling

Doopsgezinde kerk Alkmaar

Deze voorstelling is i.v.m. de coronasituatie verplaatst van 20 maart naar 25 september 2020. Vanwege de 1,5 meter maatregel en de beperkte capaciteit van de kerk worden er twee voorstellingen opgevoerd, om 16.00 uur en om 20.00 uur. Bezoekers die een kaart hebben besteld hebben hierover bericht gekregen. 

Schoppenvrouw is deel 3 van een autobiografisch drieluik van LEKS Compagnie: De Weg – De Grens – Schoppenvrouw. De eerste twee delen waren al eerder te zien in de serie voorstellingen van Project Geestdrift.

In Schoppenvrouw vertelt Ekaterina Levental het verhaal van haar oma en 4 vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya. 5 iconen, 5 thema’s, 5 clichés en 5 herkenbare vrouwen.

Schoppenvrouw toont de kracht van deze legendarische vrouwen, die zich vrijvochten van hun lot. En met succes. Maar het succes werd een legende die hen – opnieuw – gevangen hield. Schoppenvrouw laat het gevecht tussen mens en legende zien, en hoe deze krachtige vrouwen dàt gevecht verloren.

Elke voorstelling van Project Geestdrift wordt gecombineerd met een contextprogramma. Een gastvrije ontmoeting, vol inspiratie en verdieping. Project Geestdrift presenteert deze voorstelling in samenwerking met Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees meer over deze voorstelling

sep 25 2020

Details

Datum: 25 september 2020
Tijd: 20:00 - 22:30
Kosten: €10

Locatie

Doopsgezinde Kerk | Alkmaar

Koningsweg 12
Alkmaar, Noord-Holland 1811 LM Nederland

Programma

  • 19:30 uur Inloop
  • 20:00 uur Aanvang
  • 22:30 uur Slot met afsluitende borrel
  •  

Facebook reacties