In het sfeervolle Doopsgezinde kerkje in Enkhuizen vindt op 20 april 2018 de derde muziektheatervoorstelling in de serie Project Geestdrift plaats, in samenwerking met Stichting Karavaan.
Stichting Karavaan maakt locatietheater dat in de basis uitnodigend en nieuwsgierigmakend is. Niets dwingends, want dat werkt averechts. Men mag op een afstand blijven, maar ook dichterbij komen en ‘meedoen’. Een levenshouding, die Doopsgezinden graag uitdragen.
Karavaan heeft zich bij het samenstellen van de voorstelling ondermeer laten inspireren door één van de ‘Tien Geboden voor het Religieus Erfgoed’, gepresenteerd door Sylvia Pijnenborg van Bureau Boei, tijdens een symposium van de Rijksdienst voor het Religieus Erfgoed: ‘Een kerk is een verhaal, geen hoop stenen’.
Over de voorstelling:
UIT VERDRIET GEBOREN
Een leven voor de kunst en de kunst van het leven.
Een persoonlijke zoektocht naar Helene Kröller-Müller en kunst als troost
Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een power vrouw avant la lettre die als een van de eersten veelvuldig werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar bijzondere collectie realiseerde ze het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Van dit museum kreeg Julika – speciaal voor deze voorstelling – toegang tot de kist met ruime 3000 brieven van Helene, gericht aan haar zielsverwant Sam van Deventer.
Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier