Uit Verdriet Geboren

Laden Voorstellingen
  • Dit voorstelling is voorbij.

Uit Verdriet Geboren

In het sfeervolle Doopsgezinde kerkje in Enkhuizen vindt op 20 april 2018 de derde muziektheatervoorstelling in de serie Project Geestdrift plaats, in samenwerking met Stichting Karavaan.

Stichting Karavaan maakt locatietheater dat in de basis uitnodigend en nieuwsgierigmakend is. Niets dwingends, want dat werkt averechts. Men mag op een afstand blijven, maar ook dichterbij komen en ‘meedoen’. Een levenshouding, die Doopsgezinden graag uitdragen.

Karavaan heeft zich bij het samenstellen van de voorstelling ondermeer laten inspireren door één van de ‘Tien Geboden voor het Religieus Erfgoed’, gepresenteerd door Sylvia Pijnenborg van Bureau Boei, tijdens een symposium van de Rijksdienst voor het Religieus Erfgoed: ‘Een kerk is een verhaal, geen hoop stenen’.

Over de voorstelling:

UIT VERDRIET GEBOREN

Een leven voor de kunst en de kunst van het leven.

Een persoonlijke zoektocht naar Helene Kröller-Müller en kunst als troost
Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een power vrouw avant la lettre die als een van de eersten veelvuldig werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar bijzondere collectie realiseerde ze het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Van dit museum kreeg Julika – speciaal voor deze voorstelling – toegang tot de kist met ruime 3000 brieven van Helene, gericht aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier

apr 20 2018

Details

Datum: 20 april 2018
Tijd: 20:00 - 22:00
Kosten: €7,50
Website: Bezoek webpagina van de voorstelling

Locatie

Doopsgezinde Kerk | Enkhuizen

Venedie 17
Enkhuizen, Noord-Holland 1601 HA Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Programma

  • 19:30 uur Inloop
  • 20:00 uur Aanvang
  • 22:00 uur Slot met afsluitende borrel
  •  

Facebook reacties