Locaties

We vertellen u graag meer over de bijzondere locaties waar de Karavaan de uitvoeringen van Project Geestdrift gaat opvoeren! Klikt u op de plaatsnaam om naar de informatiepagina te gaan.

ALKMAAR

De Doopsgezinde Kerk is een rijksmonumentale zaalkerk aan de Koningsweg 12 in het Noordhollandse Alkmaar. Het gebouw is gebouwd op initiatief van voorganger Hans de Ries, het is een van de oudste stenen Doopsgezinde kerken van Nederland.

 

 

ENKHUIZEN

Deze Doopsgezinde Kerk (vermaning), werd in 1892 gebouwd naar ontwerp van architect Van der Meulen en is vergelijkbaar met de drie jaar eerder gebouwde vermaning in Vlissingen. De vermaning is thans in gebruik als kerkruimte voor een gemeente van de Doopsgezinde Kerk.

 

 

 

HOORN

Het Foreestenhuis is een rijksmonument aan de Grote Oost in de Nederlandse stad Hoorn. De patriciërswoning bestaat uit drie samengevoegde panden met daarvoor een nieuwe gevel. De gevel is in 1724 in de Lodewijk XIV-stijl opgetrokken. De opdrachtgever voor het plaatsen van de gevel was dhr. Nanning van Foreest, hij was de rijkste man van de stad, is burgemeester geweest en ook bewindhebber van de West-Indische Compagnie.

 

 

TWISK

Doopsgezinde Kerk (vermaning) Twisk is gebouwd in 1867 in eclectische trant. De naam van de architect is niet bekend. Het klokkentorentje en het stucplafond in het gebouw werden begin tachtiger jaren van de 20ste eeuw sterk gerestaureerd. De vermaning ligt rondom vrij, even terug van de rooilijn aan de hoofdstraat van Twisk binnen het beschermde dorpsgezicht.