Vive Piaf

Vive Piaf

MUZIEKTHEATER: de veerkracht van meisje mus

Vive Piaf is een muziektheatervoorstelling over het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. 

Deze voorstelling is onderdeel van Project Geestdrift. Met Project Geestdrift willen we de kleine, mooie kerkgebouwen met een bijzonder programma openstellen en plekken laten zijn voor blikverruiming, verwondering en ontmoeting. In elk programma staat een thema centraal. Het zal je niet verbazen dat het thema van deze avond Veerkracht is. Als iemand dit thema in leven en werk voorstaat is het wel Edith Piaf.

Met deze muziektheatervoorstelling nemen Nadja Filtzer en haar musici je mee in de achtbaan van Piaf’s leven en chansons.Een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen met hooggeëerd publiek. Van Piaf’s grote en onmogelijke liefde voor de getrouwde bokser Marcel Cerdan tot het huwelijk met de twintig jaar jongere zanger Theo Sarapo.

De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen met nummers als La Foule, Padam Padam en La Vie en Rose, maar ook in Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Credits:

Nadja Filtzer – zang en spel, Leo Bouwmeester– piano, Gert Wantenaar –accordeon, Harm Wijntjes– contrabas, Arnost Kraus – script & regie

Reacties

Laat weten wat je hiervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *